Over Ons - Biophilic Design Academy

Over Biophilic Design Academy

Welkom bij de Biophilic Design Academy, waar wij ons inzetten om de natuur terug te brengen in elk aspect van ons leven en werk. Ons kennisplatform en online leeromgeving bied een bron aan inspiratie voor architecten, interieurontwerpers, (groen-) stylistes, facilitymanagers, gebouw eigenaren etc. om te werken met biophilic design principes; de natuur naar binnen halen op heel veel verschillende manieren. 

Onze missie

Onze missie is om een diepere connectie tussen mensen en de natuurlijke wereld te faciliteren. We streven ernaar om omgevingen te creëren die niet alleen esthetisch bevredigend zijn, maar ook bijdragen aan het welzijn van iedereen die deze ruimtes gebruikt.

Onze visie

We streven ernaar om zoveel mogelijk mensen, in het werkveld en daarbuiten, kennis te laten maken met de principes van Biophilic Design, door een kennisplatform en innovatieve cursussen aan te bieden die niet alleen informatief zijn, maar ook transformationeel. 

Over Lianne

Lianne - Biophilic Design Academy
Lianne Bongers, de oprichtster van de Biophic Design Academy, heeft haar carrière gewijd aan het transformeren van ruimtes door middel van Biophilic Design met haar interieurontwerp bureau Studio Lime interieurconcepten.


Met bijna twee decennia ervaring in het ontwerpen van zakelijke interieurs, heeft Lianne een diepe waardering en begrip ontwikkeld voor de integratie van natuurlijke elementen in moderne ontwerpen. Haar passie voor Biophilic Design werd aangewakkerd door een lezing van Oliver Heath, waarna ze besloot zich volledig te verdiepen in deze benadering. Inmiddels geeft ze zelf lezingen & workshops over biophilia.


Haar ontwerpen gaan verder dan esthetiek; ze richt zich op het bevorderen van welzijn en gezondheid binnen interieurs. Lianne's expertise heeft Studio Lime een voortrekkersrol gegeven door de toepassing van wetenschappelijk onderbouwde Biophilic principes, waardoor klanten niet alleen ruimtes krijgen die er goed uitzien, maar ook goed voelen. Onder haar leiding is Studio Lime uitgegroeid tot een voorbeeld van hoe design positieve veranderingen kan stimuleren, zowel voor individuen als voor de bredere gemeenschap.


En nu is de tijd gekomen om deze kennis te delen! Lianne gelooft heilig in de helende werking van de natuur en wil alle ontwerpers, architecten, (groen-) stylistes en geïnteresseerden inspireren om zoveel mogelijk mensen weer te laten connecten met de natuur omdat bewezen is dat men er dan ook beter voor gaat zorgen. 


En dat is wat de wereld nodig heeft!

Manifest

1.   We gaan respectvol om met alle leven op de aarde. Van het kleinste zaadje tot het grootste dier.

2.   Nature is the best designer. In de natuur is alles al bedacht en vormgegeven.

3.   We streven naar tijdloze ontwerpen. Tijdloos is het meest duurzaam.

4.   We werken zoveel mogelijk met regeneratieve materialen die groeien in de natuur, zonder daarbij de aarde uit te putten.

5.   We leren van elkaar en van de natuur door te inspireren. De natuurlijke
omgeving is onze grootste inspiratiebron.

6.   We geloven dat het herstellen van ons contact met de natuur onze samenleving zal redden. We dragen het belang van natuurlijke contact met de omgeving actief uit. 

7.   Biophilic design is ons middel om een positieve impact te maken in de ontwerp wereld. 

8.   Het is onze ambitie om biophilic design de nieuwe ontwerpstandaard te maken voor alle gebouwen en de inrichting daarvan in Nederland.                 
9.   We streven naar een staat van seva; onbaatzuchtige dienstbaarheid. De mens is een gelijkwaardig onderdeel van het ecosysteem van de aarde.

10. Ons platform is ook als een ecosysteem; een organische en gelijkwaardige omgeving waar we elkaar helpen en ondersteunen. 

Meer informatie over Biophilic Design?

Bekijk de pagina via de knop hieronder