Biophilic Design verbetert je ROI
Natuur herstelt
Lianne Bongers
06/12/2024
1 min
0

Biophilic Design verbetert je ROI

06/12/2024
1 min
0

Biophilic design is een ontwerpmethode die de connectie tussen mens en natuur verbetert. Dit wordt bereikt door het gebruik van natuurlijke elementen in een interieur zoals planten, daglicht, een gezond binnenklimaat en uitzicht op de natuur. Het doel is om een gezonde, productieve en ontspannende werkomgeving te creëren die het welzijn van werknemers bevordert. 

Maar hoe verdien je je investering in biophilic design terug? Hieronder delen we vijf manieren waarop biophilic design kan bijdragen aan een betere ROI voor je bedrijf. 

1.     Hogere productiviteit

Studies hebben aangetoond dat werknemers die werken in een omgeving met natuurlijke elementen tot 15% productiever zijn dan werknemers die werken in een omgeving zonder deze elementen. Dit kan leiden tot hogere productiviteit, meer voltooide projecten en hogere winstmarges.

 

2.     Lagere zorgkosten

Biophilic design draagt ook bij aan een betere gezondheid van werknemers. Werknemers in een omgeving met natuurlijke elementen zijn minder gestrest en hebben een lagere kans op uitval. Dit kan leiden tot minder ziekteverzuim en lagere zorgkosten voor het bedrijf.

 

3.     Hogere retentiepercentages

Een omgeving met natuurlijke elementen kan ook bijdragen aan een hogere werktevredenheid en betere retentiepercentages. Werknemers voelen zich meer betrokken bij het bedrijf en zijn gelukkiger, wat kan leiden tot minder verloop en minder kosten voor het aannemen en trainen van nieuwe werknemers.

 

4.     Lager presenteïsme

Bij presenteïsme zijn medewerkers wel aanwezig op het werk, maar presteren niet optimaal. Ze zijn er wel, maar eigenlijk ook weer niet en dit kost een werkgever geld. Door een werkomgeving te creëren die veilig voelt, ontspannend werkt en creativiteit stimuleert kun je voorkomen dat mensen uiteindelijk uitvallen.


5. Positieve uitstraling

Een bedrijf dat investeert in biophilic design laat zien dat het geeft om het welzijn van zijn werknemers en het milieu. Dit kan een positieve uitstraling hebben op klanten en potentiële werknemers, en kan bijdragen aan een sterkere merkreputatie en hogere winstmarges.


Biophilic kantoor van Natuurhuisje

 

In een tijd waarin het welzijn van werknemers steeds belangrijker wordt, kan biophilic design dus een waardevolle investering zijn voor je bedrijf. Recent onderzoek heeft zelfs aangetoond dat elke euro geïnvesteerd in biophilic design maar liefst €2,70 oplevert.

Als je meer wilt weten over hoe biophilic design kan bijdragen aan een betere ROI voor je bedrijf, neem dan contact met ons op. Wij helpen je bij het vinden van een biophilic ontwerper die voor jou bedrijf een omgeving creëert die het beste uit je werknemers haalt.

Reacties